NL_De Trinitarisch-Maritieme Spirituele Leer - Wie is een Spiritualist?


"Johannes 16:12 Ik heb u nog veel te zeggen, maar u kunt het nu niet verdragen. 13 Maar als die Geest van de waarheid komt, zal hij u in alle waarheid leiden. Want hij zal niet over zichzelf spreken, maar wat hij zal horen zal hij spreken, en wat er komt zal hij u aankondigen.

Op de eerste dag leefden de Israëlieten volgens de mozaïekwetten, die de Heer in stenen platen op de berg Sinaï had verbrand.

Op de tweede dag volgde het christendom, dat de Heer zijn zonen en dochters noemde, de geboden van Jezus Christus, waarvan zij de Barmhartige Liefde leerden.

Op de derde dag krijgen de kleinkinderen van de derde leeftijd, die spiritualisten worden genoemd, de dialoog met God van geest tot geest door de Trinitaristisch-Maritarisch Geestelijke Leer.

 

Uit het Boek van het ware leven - Deel VII

De woorden van een spiritualist zijn eenvoudig maar hebben een diepe betekenis. Hij zoekt niet zijn eigen goed, hij geeft zichzelf en vult een leegte in vreemde harten en helpt hen om hun idee van God te vervolmaken. Spiritualist is degene die geestelijk bidt en zich vanuit elke plaats in de geest opwindt.  Spiritualist is degene die vecht voor de perfectie van zijn ziel en ook degene die leeft om de pijn van vreemden te verlichten. De spiritualist kan overal zijn; hij zal meer worden herkend aan zijn daden dan aan zijn woorden: liefde, nederigheid en barmhartigheid. De Heer zegt:

"Weet dat niet iedereen die zichzelf een spiritualist noemt er een is. Geleid door het licht van het geweten kun je niet bedrogen worden.  De handelingen van de spiritualist moeten, om zuiver te zijn, tastbaar gemaakt worden en gedicteerd worden door het geweten. Iedereen die God geestelijk aanbidt in zijn manier van leven is een spiritualist. Hij moet alles wat voor hem een stap terug is van zichzelf wegnemen. De spiritualist moet de apostelen erkennen en volgen, want zij waren zaaiers van het goddelijk zaad".

De spiritualist is geen schijnheilige of monnik, maar weet de verleiding te bestrijden en is in staat de weg van de waarheid te herkennen in het midden van een orkaan. Hij is in staat de confrontatie aan te gaan met een goed bewapende wereld, om als profeet en ziener aan te kondigen wat er gaat gebeuren.  Hij zal weten hoe hij degenen moet redden die het gevaar lopen om te worden geruïneerd. De spiritualist zal moeten vechten, en de plaats voor zijn strijd zal overal zijn - in zijn huis, op zijn fysieke werk of op de weg.  Hij hoeft het drama niet te herbeleven, want hij heeft geleerd geestelijk te zweven tot hij de heerlijkheden die in de geest bestaan voelt en ziet.  Het spiritualistische zaad zal in alle religieuze gemeenschappen zijn vruchten afwerpen.

In de "Spirituele Vallei" nemen mensen geen afstand van elkaar, niemand wordt uitgesloten. Er is een grote aantrekkingskracht en een groot mededogen bij iedereen. Dit is wat de spiritualistische gemeenschap in de naties zou moeten doen tot ze 'broederschap onder de mensen' bereikt.

Leer er meer over onder:

https://www.friedensreich-christi-auf-erden.com

Comments

Popular posts from this blog

Who knows the Son, knows the Father

DMSO and MMS inactivate Corona Virus

A Test (Teaching) in Humility